Pályázataink

Mosonmagyaróvár műemlékeinek védelme, felmérése, értékbecslése és népszerűsítése közösségi programok szervezése útján

 

Felhívás kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-006-2

Felhívás címe: Közösségi akciók – A kulturális múlt, jelen és jövő megismertetése programokon és közösségteremtő rendezvényeken keresztül

Projekt címe: Mosonmagyaróvár műemlékeinek védelme, felmérése, értékbecslése és népszerűsítése közösségi programok szervezése útján 

Projektazonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00961

Kedvezményezett: Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület

Támogatás összege: 2 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Megvalósítási ideje: 2020.07.01. - 2021.05.31.

 c tipusu tabla

A projektről

Mosonmagyaróvár város igen gazdag épített múlttal rendelkezik, amelynek XXI. századi igényekhez igazodó bemutatása egyben a helyi identitás erősödéséhez is hozzájárulhat. A felmérő és rendszerező munka, az interaktív rendezvények és közösségi alkalmak lehetővé teszik a helyi identitás erősítését szolgáló szellemi értékek minél szélesebb körhöz történő eljutását.


Mosonmagyaróvár város számos országos védelem alatt álló műemlékkel (műemlék-együttessel) rendelkezik, ami néhány kivételtől eltekintve, a lakosság számára vetítve egyedülállóan magas szám. Ugyanakkor ezekről a műemlékekről egy könnyen átlátható, de a közösség számára is jól kezelhető összefoglaló anyag nincs.

Egyesületünk célja ezért, hogy a városnak ezt az épített, országos védelem alatt álló kulturális örökségét felmérjük és rendszerezzük, a város közönsége számára elérhetővé, megismerhetővé tegyük.

 

Mosonmagyaróvár tíz - országos védelem alatt álló - műemlékéről készített filmet felkérésünkre a Mosonmagyaróvári Városi Televízió.

A film megtekinthető ide kattintva.

 


 

Mosonmagyaróvár környezeti értékeinek védelme

 

Pályázat: Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása

Pályázati azonosító: NEA-KK-20-EG-0558

Támogatás összege: 200 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%